Weight a second

Blogs van Aimee Pijl

Ook zo’n zin in lekker eten? In een makkelijk en gezond recept? Een voorbereiding die niet al te veel tijd kost?

Tot drie jaar geleden dacht ik altijd dat lekker eten vooral makkelijk en véél moest zijn. Ik maakte vaak de pan leeg. Nog even dat laatste, lekkere hapje. Met een vies vol gevoel tot gevolg.

Ik was de basis van gezond eten kwijt. Het moest snel en makkelijk zijn. Dus veel kant en klaar maaltijden en sauzen uit potten die mij tot een luie en weinig originele spijsbereider maakte.

Van huis uit heb ik meegekregen om seizoensgebonden te eten, te eten volgens de schijf van vijf en vooral niet te vet.

Eindelijk, na vele jaren, ben ik weer terug naar de basis. Ik plan en denk na over alle voedingsstoffen die ik op een dag nodig heb. Verder probeer ik veel variatie aan te brengen, zodat het eten weer een gezellige en leuke gewaarwording wordt.

Hollandse gerechten (stamppotten en groenten) heb ik in een nieuw jasje gestoken. Pasta’s maak ik met zelfgemaakte sauzen klaar. Tapas komen ook nog altijd op tafel. Maar allemaal WW proof.

Het belangrijkste is dat man en kind ook genieten van de gerechten. Ik heb nóóit apart gekookt voor mijzelf. Eten doe je samen!

Veel plezier met de voorbereidingen en met het tafelen.

Heb je zelf een WW proof recept dat je wilt delen? Geef het mij door en jouw recept komt met bronvermelding op mijn site te staan!

%d bloggers liken dit: