Weight a second

Blogs van Aimee Pijl

Juni 2018

Kriebel

Voor het eerst in de acht maanden dat ik trouw elke dinsdag naar de bijeenkomsten ga, heb ik zin om op de ‘gevreesde’ weegschaal te gaan staan. De hele dag ben ik in een jubelstemming. Voor de zekerheid eet ik iets minder dan normaal. Ik zoek kleding uit die het minst wegen. Ik heb mazzel. Het is een schitterende zomerse dag. Ik kies voor een flodder jurkje. Stel je voor dat de weegschaal anders is ingesteld vandaag óf dat mijn weegschaal mij deze week aan het foppen is.

Met een kriebel in mijn buik fietsen Selena, mijn vriendin, en ik naar de bijeenkomst. Selena heeft al een paar weken geleden haar doel bereikt en is nu bezig met stabiliseren. Daarna zal ze Life Time Member (LTM) zijn, omdat haar gewicht in een gezond BMI zit. Wat ben ik trots op haar dat ze dit bereikt heeft.

Doel bereikt

Coach Monique weet dat het deze week erom spant bij mij. Zal ik vandaag mijn doel van 15 kilo gehaald hebben? Voorzichtig ga ik op de weegschaal staan en probeer me, visueel, zo licht mogelijk te maken en sluit mijn ogen. Ik durf niet te kijken. Dan hoor ik coach Monique roepen: ‘Het is je gelukt! En zelfs iets meer! Je bent 15,3 kilo afgevallen. Je hebt je doel bereikt!’

Ik maak een dansje naast de weegschaal en ben voor het eerst in jaren zó trots op mezelf. Ik heb niet opgegeven, had een doel voor ogen en heb me daar steeds op gefocust.

Nieuw doel?

Coach Monique is ondertussen aan het rekenen geslagen en kijkt me aan: ‘Weet je dat je nog maar vier kilo hoeft af te vallen om net binnen de grenzen van een gezond BMI te zitten? Je weegt nu 82,3 kilo. Wanneer je 78,3 kilo weegt kun je Life Time Member worden. Dan kun je gratis de workshops blijven bezoeken en de WW app kun je met veel korting elke maand blijven gebruiken. Het is nog maar vier kilo!’

Opladen

Hoewel het goed bedoeld is van coach Monique, verandert mijn jubelstemming in een lichte mineurstemming. Ik ben nét zo blij dat ik de eindstreep van mijn doel heb bereikt. Nu krijg ik het gevoel dat de eindstreep opeens verlegd wordt en ik vijf kilometer extra moet hardlopen terwijl ik dacht dat ik er was. Ik zou me weer moeten opladen om door te gaan.

Coach Monique en Selena zien mijn stemmingswisseling.

Goede coach

‘Denk er over na’, zegt Monique. ‘Ik zou geen goede coach zijn wanneer ik jou niet deze keuze zou voorleggen.’ En daar heeft ze een punt. Ze pusht niets, vertelt mij alleen dat ik de keuze heb om bij dit gewicht te blijven of om door te gaan voor een gezond gewicht.

Selena feliciteert mij uitgebreid en houdt wijselijk haar mond, omdat ze mij kent. Tijdens de bijeenkomst wordt mijn mijlpaal uitgebreid gevierd en mijn trotse, blije gevoel is weer helemaal terug.

Toch laat het advies van coach Monique mij niet los. Ze heeft een zaadje geplant en het is aan mij of ik het zaadje water zal geven.

Goede vriendin

Selena appt mij twee dagen later. We hebben het er uitgebreid over. Dan ben ik overstag. Door een opmerking van Selena: ‘Weet je, wanneer jij je prettig voelt bij dit gewicht en als dit gewicht bij jou past, dan zou ik het lekker bij die 15 kilo houden.’

Is dat zo? Vraag ik mezelf af. Het liefst zou ik toch nog wel iets slanker willen zijn. En wat is nou eigenlijk vier kilo als ik er al vijftien kilo op heb zitten? Life Time Member brengt ook veel voordelen met zich mee. Wanneer je binnen de marge van twee kilo blijft, kun je kosteloos de workshops blijven bezoeken. Ik denk dat ik de bijeenkomsten nodig zal hebben voor de bekende stok achter de deur. Ook de gezelligheid speelt een belangrijke rol dat ik zo min mogelijk bijeenkomsten mis. De dinsdagavonden zijn MIJN avonden!

Een nieuw doel

Ik moet alleen proberen om de knop om te zetten. De race gaat langer duren dan ik gedacht had. Kan ik mezelf weer motiveren? Me weer concentreren op een nieuw doel (vier kilo)?

Ik ga overstag wanneer Selena zegt: ‘Ook al ben ik over een paar weken Life Time Member, ik zal elke week met je meegaan om je te supporten. En vergeet niet dat we dit traject acht maanden geleden sámen zijn begonnen en dat we dit sámen afmaken.’

De dinsdag erop zeg ik tegen coach Monique dat ik voor de vier kilo ga.

‘Ik had niet anders verwacht. Je bent een doorzetter en je kan het!’ is haar antwoord.

Op naar een nieuw doel!

May you never forget how far you have come and the miles it took just to get to this place

Een gedachte over “Ik ben er bijna, maar nog niet helemaal

  1. Iris Steenbekkers schreef:

    Wat een fantastisch verhaal ! Je bent echt een doorzetter 💪🏼. En zo knap wat je bereikt hebt .

    Gezellig dat de ouderwetse dinsdagavond er weer is . We gaan er voor 😘.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: