Weight a second

Blogs van Aimee Pijl

April 2018

Kerk

Elke dinsdag, als ik naar de WW bijeenkomst ga, roep ik naar man en kind: ‘Ik ga naar de kerk toe!’

De bijeenkomsten worden in de ‘ontmoetingskerk’ gehouden. In een zaaltje dat voor allerlei doeleinden gebruikt wordt.

Wanneer ik met mijn zoon met de auto of op de fiets naar het dorp ga, komen we altijd langs de ontmoetingskerk. Ik roep dan standaard: ‘Tot dinsdag!’

Beelddenken

Mijn zoon is, net als ik, een beelddenker. Wij zijn visueel ingesteld en bij elk woord komt er een beeld (in de vorm van een plaatje of filmpje) in ons hoofd tevoorschijn. Vermoeiend vaak, maar we hebben er allebei mee leren omgaan. Het kan echter ook tot zeer humoristische situaties leiden.

Op bezoek

We zijn op bezoek bij mijn ouders. Mijn twee zussen, aanhang en kinderen zijn er ook allemaal. Zoals altijd krijg ik automatisch een groot stuk taart voor mijn neus geduwd. Het zijn de punten niet waard, dus ik zeg dat ik niet hoef. Ik ga liever voor de hartige snacks en een wijntje straks.

Mijn zusje vraagt hoeveel kilo ik inmiddels kwijt ben en of het dieet vol te houden is. Voordat ik kan zeggen dat WW geen dieet is, maar een gezonde leefstijl waarin je leert wát er in je mond komt, komt zoonlief tussenbeide: ‘Mijn moeder is zoveel afgevallen, omdat ze elke dinsdag naar de kerk gaat.’

‘Oh’, zegt mijn zusje, ‘en wat doet ze dan elke dinsdag in de kerk? Zingen en bidden?’ mij ondertussen een knipoog gevend.

Een predikende coach

‘Nee.’ Zegt zoon, ’Daar is een vrouw die elke week preekt. Zo heet dat toch mam? Een dominee preekt toch?’ vraagt hij ondertussen aan mij. Ik knik en begrijp direct waarom hij dit zegt en denkt. Ik moet mijn lachen inhouden, ben veel te benieuwd welke beelden hij heeft van mijn WW bijeenkomsten.

‘Deze vrouw preekt over eten en bewegen. Wat je wel en niet moet eten. Ze staat achter zo’n hoge tafel en is een uur aan het praten. Zingen jullie dan eigenlijk ook liedjes, mam?’ vraagt hij aan mij.

Mijn zoon heeft dus altijd gedacht dat ik elke dinsdagavond een preek zou krijgen van een dominee en dat alleen omdat de bijeenkomsten in de ‘Ontmoetingskerk’ plaats vinden en omdat ik elke dinsdagavond roep dat ik naar de kerk ga.

Jomanda

Bij mij schieten de beelden inmiddels ook razendsnel door mijn hoofd. Ik zie Monique, onze WW coach, voor me in een blauwe Jomanda-achtige jurk. Die predikt over de WW leer en ons, de trouwe volgelingen, probeert te bekeren.

Mijn zusje kan inmiddels haar lachen niet meer inhouden en samen gieren we het uit, terwijl ik mijn zoon een knuffel geef. Wat een giller!

Deze anekdote wordt met veel gelach ontvangen op de eerst volgende WW bijeenkomst.

En ik kan er echt niets aan doen dat ik elke keer wanneer ik Monique voor de groep zie staan, het beeld voor me zie van een predikende coach in blauwe jurk die haar trouwe volgelingen begeleidt naar een gezonder leven volgens de leer van de WW.

Een banaan bevat 105 calorieën. Een wijntje 67. Kies bewust.

2 gedachtes over “De ‘predikende’ WW coach

 1. Monique schreef:

  Haha dat moment kan ik me nog zo goed herinneren. Hilarisch.

  Like

  1. aimeepijl schreef:

   Je wil niet weten, Monique, hoe vaak ik nog aan je denk als ik langs de ontmoetingskerk rijd. Het beeld dat mijn zoon van jou had komt dan direct weer naar boven. 😆😂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: