Weight a second

Blogs van Aimee Pijl

Ik word wakker met een kriebel in mijn buik. Zo’n kriebel die ik vroeger als kind altijd had op de ochtend van mijn verjaardag of op de dag dat we pakjesavond vierden. Ik wil vandaag twee broeken scoren en wat leuke shirts met lange- en korte mouw.

Terwijl ik onder de douche sta zie ik mezelf in allerlei outfits, waarin ik me jaren niet heb durven vertonen. Een low rise skinny jeans met een getailleerde blouse erop of een shirt met een lage carré hals, want mijn sleutelbenen zijn weer een beetje zichtbaar.

Te klein pashokje

Automatisch gaan mijn gedachten naar de laatste keer dat ik in een té klein pashokje stond met té harde muziek en té fel tl licht. Het licht accentueerde mijn dikke bovenbenen en putjes alleen maar meer. Waar ik me daarvoor nog altijd in maat 44 kon wurmen, lukte het die laatste keer met geen mogelijkheid. Elke broek die ik aantrok bleef hangen op mijn heupen of de rits kreeg ik met geen mogelijkheid dicht. Zonder broek en gedesillusioneerd kwam ik thuis en bleef de versleten broeken dragen die ik nog net paste.

Skinny jeans

In de eerste winkel liggen spijkerbroeken in alle maten en modellen. Ik kan niet goed zien waar de skinny jeans liggen. De verkoopster is erg druk met het bewonderen van zichzelf in de spiegel. Ik pak daarom zelf, op goed geluk, een jeans uit de stapel. De lengte is goed, alleen het model slaat nergens op. Ik wist niet dat low rise zó laag zou zitten. Mijn bilspleet is duidelijk te zien. Ik weiger om de ‘skinny’ verkoopster om raad te vragen en vertrek zo snel mogelijk uit deze winkel.

Welke maat?

In elke andere kledingzaak waar ik kom loop ik wat verdwaasd rond. Weet eigenlijk helemaal niet wat me op dit moment leuk staat. Ik loop automatisch naar de grotere maten en haal de veilige, wat wijdere kledingstukken tevoorschijn. Maar ik ben steeds niet overtuigd.

Persoonlijke kleding styliste

Ik besluit nog één boetiekje in te gaan. De verkoopster vraagt of ik iets zoek voor een speciale gelegenheid.

‘Ja’, wil ik haar toe snauwen, ‘ik zoek een low rise skinny jeans waarin mijn bilnaad niet te zien is.’

Maar haar oprecht vriendelijke ogen bereiken mij en ik schud mijn hoofd: ‘Ik weet niet meer wat ik leuk vind en wat me staat. Ik weet zelfs niet meer wat mijn maat is.’ Ze kijkt me verbaasd aan.

‘Ik ben best wat afgevallen’, leg ik uit, ‘Ik wil een nieuwe outfit, maar ben de weg een beetje kwijt.’

Haar ogen beginnen te glinsteren: ‘Ik ga je helpen. Zie mij maar als je persoonlijke kleding styliste.’

We lopen de rekken langs. Ze wil weten wat ik leuk vind. Wanneer ze een idee heeft, word ik een pashokje ingeduwd. Ik hoef alleen maar te passen wat zij voor mij gaat halen. Het zweet staat op mijn voorhoofd. Voel me letterlijk in mijn nakie staan.

Ze komt met vijf verschillende broeken terug. Met elke broek die ze omhoog houdt verdwijnt mijn enthousiasme. Er zit geen low rise skinny broek bij én de broeken lijken me allemaal te klein.

‘Pas ze gewoon’, zegt ze, ‘dan weet je meteen in welke broek jij je comfortabel voelt en welk model je leuk vind.’

Ander beeld

Ik begin met de broek waar ik het minste bij voel. Een medium rise flared jeans. Heb het niet zo op wijde pijpen omdat die me altijd nog breder maakte. Dan, als ik voor de passpiegel sta, weet ik niet wat ik zie. De broek zit als gegoten en wat staat ie goed. Ik kan bijna (net als de skinny verkoopster) mijn ogen niet van de spiegel losmaken. Ik pas nog twee medium rise slim fit jeans en een zwarte coated broek. Alle broeken zitten goed en ik ben me, voor het eerst, bewust van de verdwenen kilo’s.

Ik kies voor de flared jeans en de coated broek. Daarop heeft de verkoopster een paar leuke shirts met lange- en korte mouw uitgezocht. Shirts die ik niet snel zelf zou pakken. Maar wat voel ik me er goed in.

Modeshow

Thuis houd ik een modeshow voor man en kind. Met veel applaus en gefluit wordt mijn optreden ontvangen. Mijn man geeft me een dikke knuffel en zegt dat hij ontzettend trots is op wat ik, tot nu toe, heb bereikt.

’s Avonds, op bed, heb ik dezelfde kriebel als die ik ’s morgens had. Heb zin om morgen mijn flared jeans aan te trekken!

Wacht niet met TROTS zijn op JEZELF tot je jouw DOEL hebt bereikt. Wees trots op ELKE stap die je zet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: