Weight a second

Blogs van Aimee Pijl

Mijn moeder kan heerlijk koken. Toen wij jong waren probeerde mijn moeder al vaak recepten uit. Voor mijn vader, mijn twee zussen en voor mezelf was het niet altijd geslaagd om proefkonijn te zijn. Soms was het gerecht té exotisch naar mijn zin. Te veel nieuwe ingrediënten die mijn nog te ontwikkelen smaakpapillen aankonden. Het recept dat de meerderheid lekker vond, kwam in een receptenboek terecht. Niet altijd zonder slag of stoot. Bij veel geharrewar werd het gerecht een paar weken later nog een keer op tafel gezet. Daarna werd besloten of het receptenboek-waardig was.

Het koken, uitproberen en een recept eigen maken door er iets andere ingrediënten in te doen hebben wij, alle drie de dochters, van mijn moeder geërfd.

Dit vispotje uit de wok is één van mijn favorieten als ik bij mijn moeder blijf eten. Simpel en snel klaar. Maar puur van smaak. Wanneer mijn moeder dit vispotje mij vroeger had voorgeschoteld, had dit recept direct in haar receptenboek gemogen.

Alle ingrediënten worden zonder SmartPoints waarden aangegeven. Niemand is hetzelfde, ook niet qua hoeveelheden. Neem een portie waarbij je een verzadigd gevoel hebt.

Ingrediënten:

 • 200 gram zalmfilet (stukjes)
 • 200 gram kabeljauwfilet (stukjes)
 • 400 gram Hollandse roerbakgroenten (zak)
 • olijfolie (beetje)
 • mosterd
 • kookroom (light)
 • peper, zout
 • peterselie
 • scheutje witte wijn
 • ½ bouillonblokje (vis of groente)
 • 250 ml water

De Hollandse roerbakgroenten met een beetje olijfolie roerbakken in een wok tot de groenten beetgaar zijn. Wat mosterd, kookroom, peper, zout en peterselie doorheen doen en alles goed door roeren. Beetje witte wijn erbij en daarna de zalm, witvis en het bouillon toevoegen. Dit even lekker laten pruttelen.

Dit gerecht is heerlijk met gekookte aardappelen of rijst.

Eet smakelijk!

2 gedachtes over “Vispotje uit de wok

 1. Iris Steenbekkers schreef:

  Dit klinkt wel heel lekker 😋. Dit ga ik een keer maken. Dank je wel voor het recept .

  Like

  1. aimeepijl schreef:

   Dat zal mijn moeder leuk vinden👍

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: