Weight a second

Blogs van Aimee Pijl

Terugblik

In de week dat de intelligente lockdown werkelijkheid werd, liep ik rond als een kip zonder kop. Angst voor het virus, angst voor de gezondheid van mezelf en mijn dierbaren, angst voor de toekomst, maar vooral angst voor het onbekende. Mijn overlevingsmodus trad direct in werking. Ik had mezelf niet altijd in de hand en mijn zorgvuldig opgebouwde leefstijl was vooral in de eerste week ver te zoeken. De koelkast én gangkast werden mijn partners in crime. (blog karrenspoor)

Een maand voor de lockdown ben ik gaan schrijven over mijn afvalrace en heb deze blogs gedeeld met de members tijdens de workshops: Foto (begin), knoop in de maag, tellen en supermarkt.

Ik kon het alleen niet opbrengen om vrolijk verder te gaan met verhalen over mijn ups en downs tijdens mijn gevecht tegen de kilo’s van ruim vóór de coronacrisis.

Ik vond het belangrijker om te schrijven over wat mij bezighield in deze bizarre tijd én wat de verschillende emoties deden met mijn bewustzijn en mijn eetpatroon. (blog sneeuwbol)

Het verplicht een stapje terug doen op alle fronten heeft mij veel opgeleverd. Ik weet nu dat ik mezelf weer kan herpakken in emotionele tijden op het vlak van eetgewoontes. Door de extra vrije tijd ben ik ook dichter bij mezelf gekomen. Ik weet weer beter wie ik ben, wat ik wil en wat belangrijk is in mijn leven. (blog ctrl+alt+del)

Ik heb herinneringen gemaakt  die voor altijd verbonden zullen zijn aan deze periode. (blog you’ll never walk alone)

Ontwaakt

Maar deze week ben ik langzaam ontwaakt uit deze verstilde periode. Er zal, denk ik, altijd een leven vóór en een leven ná de coronacrisis zijn. Het wordt weer tijd om me te richten op de toekomst. Ik heb zin om mijn verhalen over mijn afvalrace te delen. Vanaf volgende week zullen de blogs weer geplaatst worden.

Wees trots

Tot slot wil ik tegen alle members zeggen: Wees trots op wat je doet en op wat je (al) bereikt hebt. Dat je niet opgegeven hebt in deze emotionele achtbaan zegt zovéél over de kracht die in je zit. En als je even bent verdwaald op het pad naar een gezonder gewicht, zorg er voor dat je de juiste weg weer vindt en geniet van al het moois om je heen!

If you get tired, learn to rest… not to quit!

2 gedachtes over “Lockdown (slot)

 1. Josta schreef:

  Mooi geschreven Aimee en ooohhh zo herkenbaar.

  Like

  1. aimeepijl schreef:

   Dank je wel Josta👍

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: