Weight a second

Blogs van Aimee Pijl

 “Ctrl+Alt+Del”

Toen ik in 2017 begon bij de Weight Watchers, volgde ik het ‘WW feel good’ programma. Niets groene, blauwe en paarse teams. Iedereen volgde hetzelfde programma. Bijna alle producten hadden smartpoints. Alleen groenten en fruit waren zeropoints. De nadruk lag op afvallen en als je bewoog was dat meegenomen. Dit kon je bijhouden met fitpoints. Heerlijk overzichtelijk voor mij. Want afvallen was toch ook de enige reden om bij de WW te gaan? Als ik had willen bewegen had ik me wel aangemeld bij een sportclub.

Mindset

Nu, 2 ½ jaar later, is het WW programma veranderd in ‘Mijn WW’. De grootste veranderingen zijn de teamkleuren, aangepast op jouw persoonlijk eetpatroon, de vele zeropoints producten. En dat je naast het beter leert eten (afvallen) óók leert om meer te bewegen door middel van je mindset te veranderen, want als je zachter voor jezelf bent op moeilijke momenten en nadenkt over je gedachten, dan verandert je mentaliteit zodat je meer succes hebt bij het afvallen.

Vóór de coronacrisis kon ik weinig met het gedeelte ‘meer bewegen’ en je ‘mindset veranderen’.

Aan bewegen had ik een ontzettende hekel. Ik kreeg al spierpijn als ik sportende mensen zag en mijn mindset was prima in orde. Daarom was ik toch ook ruim 20 kilo afgevallen?

Wie ben ik?

Nu we in de 3de ‘ophok’ week zitten, heb ik veel meer tijd om na te denken. Wie bén ik nou eigenlijk? Waar word ik nou écht gelukkig van? Wat doet deze sociale verstilling met mij? Wát mis ik precies aan mijn ‘oude leven’? En, hoe wil ik na deze vreselijke tijd mijn leven gaan herinrichten?

Ik merk dat ik veel dichter bij mezelf sta op dit moment. Noodgedwongen door de extra tijd die ik over heb. Probeer naar mijn gedachten en lichaam te luisteren en probeer vooral lief te zijn voor mezelf. En opeens besef ik wat WW bedoelt met: ‘Verander je mindset en val af’.

Luisteren naar mijn lichaam

Na de hectische weken vreet ik me niet meer helemaal vol, omdat ik luister naar mijn lichaam:  ‘Waarom wil ik nu eten? Heb ik trek of wil ik iets eten uit emotie of gewoonte? Zou een appel nu mijn honger stillen of wil ik persé een stuk worst?’ En wanneer ik persé een stuk worst wil, leid ik mezelf af door een was op te vouwen of de deurknoppen maar weer eens te ontsmetten. Daarna kan ik een appel eten die me echt smaakt, omdat het duiveltje niet meer op mijn schouder zit.

En de beloning is het getal op de weegschaal. Ik ben stabiel gebleven.

Bewegen

Omdat mijn mindset de afgelopen drie weken veranderd is, ben ik ook veel meer gaan bewegen. Bijna elke doordeweekse dag loop ik met man en zoon minimaal een half uur door de Groenzoom. Om quality time samen te hebben én om de muren in het huis even niet te hoeven zien. Regelmatig pak ik de fiets voor een paar boodschappen bij de supermarkt of om een rondje kwekers te doen voor vers fruit en groenten.

Geocaching

Daarnaast hebben we het Geocaching weer opgepakt. Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je smartphone of GPS apparaat ga je op zoek naar de cache (schat). Hoe dichter wij bij de cache zijn hoe harder we gaan lopen, want we willen alle drie als eerste op de plek zijn en de cache vinden. Soms zijn ze makkelijk te vinden, soms ben je een half uur of langer aan het zoeken. En wat een blijdschap als je de cache dan eindelijk gevonden hebt. Op deze manier heb ik lol in het lopen. Gewoon een stuk lopen vind ik doelloos. Waarschijnlijk omdat het zo traag gaat voordat je een bepaald punt bereikt heb.

Al met al beweeg ik dus, in deze periode, veel meer dan vroeger. Ik ben heel benieuwd of ik dit blijf volhouden als alles weer ‘normaal’ is. Nog even een tijdje geduld, dan kan ik checken of mijn mindset door de   “Ctrl+Alt+Del” commando ook echt gereset is. 

When patterns are broken, new worlds emerge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: