Weight a second

Blogs van Aimee Pijl

Tijdens een WW  workshop in januari 2020 was het thema ‘doelen stellen’. Ik had mijn doel al bereikt en was een jaar Life Time Member. Ik had een nieuw doel nodig. WW coach, Shirley, bracht me op het idee om mijn verhalen te delen met de WW members. Een uitdaging die ik met beide handen aannam. Tot vorige week had ik negen blogs af. Allemaal verhalen van ruim voor het coronavirus .

Inmiddels staat Nederland (en de gehele wereld) in brand en is niets meer wat het was.

Daarom zal ik vanaf nu wekelijks een berichtje posten over wat mij bezighoudt en hoe ik omga met mijn pas geworven gezonde leefstijl in deze vreselijk moeilijke tijd. Hoe ga ik er mee om? Maar ook, hoe gaan jullie hier mee om?  Laten we er nu vooral zijn vóór elkaar en dit doen mét elkaar.

Onzekerheid

Eén van de dingen die ik, als hoog sensitief persoon, heel lastig vind is niet weten wat morgen brengt. De onzekerheid over mijn lieve 80 jarige moeder, die sinds acht maanden weduwe is en het zó moeilijk heeft. Ik mag nog even niet langskomen. Dat wil ze zelf. Zo bang om aangestoken te worden. Maar wat doet het mij pijn dat ik haar niet kan zien en vasthouden. Moet er niet aan denken dat ik haar twee weken geleden, zonder dat ik het wist,  voor het laatst zou hebben geknuffeld. De angst om zelf het virus op te lopen. Of mijn man en kind die ziek worden. De angst dat ik morgen geen groenten, fruit, brood en vlees kan kopen omdat de supermarkten de aanvraag niet aankunnen. Maar ook de angst voor op langere termijn: Hoe kom ik hier uit? Hoe komen mijn naasten, familie en vrienden hier uit? Hoe komt Nederland uit deze vreselijke crisis? Hoe ontwaakt Europa en de rest van de wereld als deze nachtmerrie voorbij is?

Emoties

Rustig ademhalen is op dit soort momenten het enige dat mij helpt. Ik heb letterlijk een brok in mijn keel waardoor ik totaal geen behoefte heb om te snaaien. De emoties die nu door mijn lichaam en hoofd razen zijn te groot om zin te hebben in lekkere trek.

Ik kan me echter ook voorstellen dat dit voor iedereen anders is. Dat de snaaitrek juist groter is omdat we veel meer thuis zitten en alles voor het grijpen ligt. Dat je zo moe bent van de kinderen de hele tijd om je heen, dat je uit pure frustratie een stuk chocola (of een hele reep) in je mond stouwt. Dat de routine opeens weg is en je weer terugvalt in de oude gewoonten.

Karrenspoor

De afgelopen dagen moet ik steeds denken aan een verhaal dat ik ooit gehoord heb bij een WW  bijeenkomst. Ik wil deze graag met jullie delen:

‘Een werkpaard liep jarenlang hetzelfde rondje met een kar achter zich aan. Het was een relaxt leven. Het paard wist elke dag wat hij moest doen en het karrenspoor, dat door de jaren heen in de modderige grond lekker stevig zijn spoor had achter gelaten, maakte het rondje voor het paard alleen maar makkelijker.  Op een dag besloot de boer dat het tijd werd om het paard een groter rondje te laten lopen. Het arme beest wist niet wat hem overkwam. Na jaren op de automatische piloot te hebben gelopen, moest hij opeens uit zijn comfort zone. En dat was wennen en eng! Het paard had het zwaar omdat ie een nieuw spoor moest maken. Constant gleed de kar uit het nieuwe spoor en schoot alle kanten op. Het paard zocht daarom steeds het oude karrenspoor op. Dat was vertrouwd en door de jaren heen lekker ingelopen. De boer wist van geen wijken en liet het paard steeds weer het nieuwe rondje lopen. Tot het paard na maanden besefte dat het makkelijker ging. Hij had het oude spoor niet meer nodig.’

4 gedachtes over “lockdown (week 1)

 1. Monique Bosman schreef:

  Mooi verwoord Aimee, ik herken mezelf in je verhaal. Constant is er een lichte spanning omdat je niet weet wat morgen je kan brengen en wat het voor overmorgen gaat betekenen. Ik ga je blog zeker volgen.l

  Like

  1. aimeepijl schreef:

   Dank je wel Monique. En leuk dat je mijn blog gaat volgen. Mijn afvaltraject begon met jou als WW coach. Nooit gedacht dat we elkaar nu, in deze bizarre tijd, op deze manier weer zouden tegenkomen.

   Like

 2. Cristina schreef:

  Wat een mooie blog

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: