Weight a second

Blogs van Aimee Pijl

Tot over een uur’, zeg ik tegen man en kind. Zie ik nou medeleven in hun ogen? Ik draal nog wat, wil eigenlijk dit warme vertrouwde nest met de twee mensen die mij zó dierbaar zijn niet verlaten voor het onbekende. Mijn dertienjarige zoon komt van de bank, geeft me een zeldzame grote knuffel en duwt me zachtjes richting de voordeur.

Je kunt het

‘Mam, je kunt het. Het komt allemaal goed. Dat zeg je ook altijd tegen mij.’ Tranen prikken achter mijn ogen. Hij heeft gelijk. Uit mijn comfort zone stappen vind ik zó moeilijk, maar uiteindelijk komt het vaak goed.

Selena staat me op te wachten en op de fiets rijden we naar het adres van de WW workshop. Bij elke meter die mij dichter bij ‘het hol van de leeuw’ brengt, wil ik omkeren om me zo snel mogelijk tussen man en kind op de bank te manoeuvreren. Wat doe ik mezelf aan?

Ik wil het, ik kan het

‘Ik wil het. Ik kan het,’ wordt mijn mantra de laatste meters op de fiets. Bij de ingang kijkt Selena mij aan. Bespeur ik bij haar nou ook een lichte onzekerheid? We treuzelen nog even, dan zegt ze: ‘Kom op! We gaan dit traject samen doen.’ We rechten onze rug en lopen naar binnen.

We stuiten op een rij wachtende dames. Na ons aangemeld te hebben sluiten we aan. Ik zie vrouwen in alle maten en verbaas me over een aantal slanke dames.

Saamhorigheid

‘Wat doen zij hier in vredesnaam?’ denk ik een beetje jaloers. Wat me direct opvalt is de saamhorigheid. Iedereen praat met elkaar en wisselen ervaringen uit van de afgelopen week. Wanneer ik niet beter zou weten, zou ik denken dat ik bij een gezellig kookclubje ben aanbeland. We zijn bijna aan de beurt voor de ‘beruchte’ weegschaal. Ik duw Selena naar voren.

‘Jij gaat eerst hoor!’ sis ik. Nog snel doen we onze riem af en vesten uit. Dit zien wij onze voorgangers namelijk ook doen. Monique, onze WW coach, heet ons welkom en verblikt of verbloost niet wanneer ze mijn gewicht noteert in het boekje ‘mijn successen!’ dat ik bij binnenkomst van Yvonne, de assistente, ontving. Monique legt kort uit wat we van de avond kunnen verwachten en zal ons na afloop van de workshop uitgebreid informeren over het WW programma.

De eerste hobbel heb ik genomen, de knoop in mijn maag heeft zich wat ontward en met een diepe zucht van opluchting plof ik op een stoel neer.

Workshop

De workshop gaat in een waas aan mij voorbij. Ik begrijp niets van de termen als ‘smart points’, ‘zero points’ en ‘blauwe bolletjes’ halen. De verhalen die de members met elkaar delen bereiken mij niet. Ik ben nog even teveel stappen van het WW gevoel verwijderd. Ondertussen begrijp ik wel dat de slanke dames Life Time Members (LTM) zijn en langs blijven komen om op gewicht te blijven. Zij zijn mijn grote voorbeeld en ik kijk best een beetje tegen ze op.

Na de workshop wordt duidelijk hoe het programma in elkaar steekt. Het enthousiasme van Monique slaat voor het eerst deze avond op mij over. De tips die ze geeft zijn erg waardevol. Eén tip in het bijzonder: Wees lief voor jezelf en neem de tijd om de app, het puntentellen en het programma eigen te maken.

Buiten kijken Selena en ik elkaar aan. We zijn opgelucht dat we de eerste kennismaking met WW  ‘overleefd’ hebben. Het belangrijkste is dat we enthousiast geworden zijn om te beginnen aan ons avontuur van punten tellen, smartpoints, zeropoints en blauwe bollen.

Uitdaging

Thuis zitten man en kind met een vragende blik op de bank.

‘Het is goed’, zeg ik, ‘de grootste uitdaging wordt om het programma onder de knie te krijgen, maar de avonden gaan gezellig en leerzaam worden. De dinsdagavond wordt MIJN avond!’

Ik plof neer op de bank, met meer energie dan ik in tijden heb gehad en wat ben ik blij en trots op mezelf dat ik het veilige plekje op de bank voor een uur verlaten heb.

De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: